Over deze blog

Toegepaste ecopsychologie is nog niet zo heel bekend in Europa en daar moet verandering in komen! De natuur heeft al 3,8 miljard jaar de tijd gehad om zich op de beste manier te vormen naar de omstandigheden. De mens is er pas 150 duizend jaar, en toch denken wij dat we het beter weten.

Geinspireerd door het werk van o.a. Dr. Michael J. Cohen en zijn Project Nature Connect, die sinds de jaren ‘50 van de vorige eeuw al bezig is met het opnieuw verbinden van psyche en natuur, leer ik dagelijks hoe de mens zintuiglijk verbonden is met de natuur en welke oplossingen de natuur ons te bieden heeft.  Daarnaast ben ik een grote fan van biomimicry en de organisatie van Janine Benyus die biologen en ontwerpers probeert te laten samenwerken om tot milieuvriendelijke oplossingen te komen.

In dit dagboek in de vorm van een weblog heb ik mezelf een jaar lang gecommitteerd aan het delen van natuurlijke wijsheden in combinatie met zintuiglijke inzichten over hoe wij gelukkige mensen kunnen worden in een milieuvriendelijke omgeving. Als counselor en coach laat ik mensen dichter bij hun natuur komen, en in samenwerking met de natuur werkt dat nog beter!

Françoise Vaal

Vaal Counselling

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s